Doživetja

Dolina Soče

Križišče doživetij vseh starosti in okusov.

Dolina Soče je slovenski naravni raj. Muharjenje, rafting, kajakaštvo, soteskanje, supanje, hoja, alpinizem, smučanje, plezanje, gorsko kolesarjenje in jadralno padalstvo so le nekatere od najbolj priljubljenih dogodivščin v dolini. Nedotaknjene lepote Triglavskega narodnega parka, tematske poti in osupljivi razgledi, planinski pašniki, stoletja krajevne dediščine in znanja, ki jih skrivajo lokalni proizvodi, odlične restavracije, znani dogodki ali samo romantični sprehodi ob bregovih smaragdne reke so idealen kraj za aktivne in ljudi, ki jim je narava blizu. Dolina je znana tudi po Soški fronti. Med prvo svetovno vojno je bilo to mesto ene največjih in najbolj krvavih gorskih bitk na svetu. Hemingwayev roman “Zbogom orožje” opisuje nekatere dogodke tega časa. Danes nas na to spominjajo bojne črte in utrdbe, ki so vse umeščene v osupljivo naravno okolje. Od planinske doline je jadransko morje oddaljeno le uro vožnje. Mešanica mediteranskega in alpskega podnebja, geografskih oblik in divjega življenja je precej očitna tudi v lokalnem vsakdanjem življenju – trdni in zanesljivi gorski ljudje so blagoslovljeni s sredozemsko gostoljubnostjo in radostjo življenja. Dolina Soče je kraj, ki vam bo ostal v lepem spominu.

ADRENALIN

Adrenalinski navdušenci lahko izberejo zipline, rafting, canyoning, padalstvo, kajakaštvo, pozimi pa tudi smučanje.

SPROŠČANJE

Slikovita, čista in neokrnjena narava ponuja obilico možnosti za sprostitev, meditacijo in umik od vsakodnevnih skrbi.

ZABAVA

Ljubitelji živahnega oddiha in norih koncertnih večerov boste svoje počitnice lahko preživeli na enem od svetovno znanih glasbenih festivalov.

ZGODOVINA

Vaša učilnica za življenje bodo muzeji, muzeji na prostem in ostaline, ki spominjajo in opominjajo na čas prve svetovne vojne.

KULINARIKA

In ko boste že mislili, da je to vse, kar lahko doživite na tem majhnem koščku Slovenije, bodo ob degustaciji lokalnih jedi zaplesale še vaše brbončice.